DŽIAUGSMAS PAUKŠTELIAMS IR VAIKAMS

Šaltą sausio dieną būrelis Endriejavo pagrindinės mokyklos vaikų iš priešmokyklinės grupės ir keli mokinių atstovai su pedagogėmis sugūžėjo į šiltą ir jaukią Gargždų J. Lankučio vardo biblioteką. Čia rinkosi tie, kurie dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės organizuotame konkurse „Gražiausia lesyklėlė“, kurie neabejingi žiemojantiems paukšteliams, kurie dar prieš Kalėdas pasirūpino paukštelių lesyklėlėmis ir nepamiršta jas papildyti maistu paukšteliams. Visiems susirinkusiems buvo parodytas vaizdo įrašas su jų pagamintomis lesyklomis. Mažiausiems dalyviams iš Endriejavo tai sukėlė daug džiugių emocijų.
Ekologo Erlando Paplausko pasakojimas apie paukštelių maitinimą suteikė vaikams naujų žinių apie tai, kas geriausia žiemojantiems paukščiams, ką jie labai noriai lesa ir kas jiems gali padaryti nepataisomų bėdų. Buvo parodytas labai šiltas ir pamokantis filmukas apie paukštelius – mamą paukštę ir jos vaikutį.
Laikas prabėgo labai greitai. Vaikai nuoširdžiai dėkoja už įgytas naujas žinias, už dovanas Gargždų savivaldybės merui, mero pavaduotojai, ekologams ir, žinoma, J. Lankučio vardo bibliotekos darbuotojams.
Priešmokyklinės ugdymo grupės pedagogės Virginija Vičiulienė, Žibutė Archipova

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *